Περιοχή

Ο Δήμος Αγίου Georgios βρίσκεται στην ακτή του Στρυμονικού κόλπου, 70 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και από την πόλη της Καβάλας. Τον τελευταίο καιρό, ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας Οδόύ έχει μειώσει τις αποστάσεις προς και από το Δήμο του Αγίου Γεωργίου.

Οι όμορφες και καθαρές ακτές, Ασπροβάλτα και Νέα Βρασνά, εκπληρώνουν όλες τις απαιτήσεις που καθιστούν τη θάλασσα κατάλληλη για κολύμπι και έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία κάθε χρόνο, από το 1989. Οι επισκέπτες μπορούν να αφήνοντας την παραλία σύντομα να βρεθούν να αναπαύονται σε σκιερά μέρη του ορεινού τοπίου και να κάνουν πεζοπορία μέσα από γραφικές διαδρομές.

Η διασκέδαση στο Δήμο του Αγίου Γεωργίου ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κάθε επισκέπτη, με μια ποικιλία από επιλογές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές, πεζοπορία, νυχτερινή ζωή κλπ. Ο επισκέπτης απολαμβάνει επίσης κάθε είδους σπορ, επιλέγοντας ανάμεσα σε κολύμπι, σέρφινγκ, τένις στα δύο νέα μας γήπεδα, μπιτς βόλεϊ σε εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο, ποδόσφαιρο στα μίνι γήπεδα 5 x 5, καθώς και οι ιστιοπλοΐα.

Ο οικισμός των Βρασνών έχει την πιο όμορφη πανοραμική θέα στον Στρυμονικό κόλπο. Ο επισκέπτης θα βρεθεί γοητευμένος από τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο πύργος της εποχής Παλαιολόγου, η αρχαία πόλη Αμφίπολη, οι Μακεδονικοί τάφοι, το Μουσείο και η Ακρόπολη της πόλης της Αμφίπολης. Απολαύστε τη διαμονή σας!